20.4.2020. 20:03
0
Meghan i Harry: Ne govorimo više za tabloide u Britaniji
Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle donijeli su odluku da prekinu sve dogovore s četiri najveća tabloida u Ujedinjenom Kraljevstvu. Oni su odlučili da za "Daily Mail", "Daily Mirror", "The Sun" i "Daily Exspress" više neće davati izjave.

U saopćenju za javnost bračni par je kazao kako vjeruje da je slobodna štampa kamen temeljac svake demokratske zemlje, ali da oni ne žele biti dio "clickbaita" i iskrivljenih informacija.

- Ovom odlukom ne želimo izbjeći kritike, ne želimo cenzurirati tačno izvještavanje. Mediji imaju pravo pisati i imati mišljenje, bilo ono dobro ili loše, o vojvodi i vojvotkinji od  Saseksa, ali ne može biti temeljeno na lažima. Ne želimo biti nešto što je valuta ekonomije klikbejta - navodi se u pismu.

Nakon šokantne najave bračnog para početkom ove godine da planiraju odstupiti od svojih službenih dužnosti kao radni članovi kraljevske porodice, nekoliko britanskih tabloida povećalo je fokus na Meghan nazvavši ovaj potez "Megxit". Neki su je optuživali da je princa Herrya učinila smiješnim.

Par, također, vodi pravni postupak protiv tri tabloida. Meghan je u oktobru prošle godine tužila "Daily Mail" zbog toga što su objavili sadržaj pisma koje je poslala svom ocu, a prvo saslušanje zakazano je za petak. Nekoliko dana kasnije, princ Harry tužio je vlasnike časopisa "The Sun" i "Daily Mirror" zbog navodnog hakiranja njegove govorne pošte.


(Nermana Crnčalo)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.