21.9.2021. 13:50
0
Sergeju Trifunoviću u Mostaru nastradalo auto zbog fudbala?!: Ovo su napravili navijači Zrinjskog!
Automobil beogradskih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu glumca mostarskog porijekla, Sergeja Trifunovića, u subotu na parkiralištu oštećen, u Mostaru. Razlog za to je, vjeruje glumac, problem na relaciji Velež-Zrinjski.

Glumac Sergej Trifunović rođeni je Mostarac, a kao dječak je navijao za FK Velež. To hje jedna od činjenica zbog čega se vraća u grad na Neretvi, nejgovo rodno mjesto. Automobil glumca je usljed napada oštećen i unakažen u subotu i to u naselju Vatikan u gradu Mostaru. Za ovaj čin se sumnja da je počinjen od strane neke navijačke skupine jer, on je poznata ličnost a na Instagram je postavio nekoliko fotografija pored stadiona u Mostaru. 



“Ja sam došao ovde u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao, neko je polomio šoferšajbu, isekao gume, iscepao nožem krov. Verovatno, pošto je ovo taj kraj, to su verovatno neki navijači”, rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa(RSE). On je time aludirao na činjenicu da se incident dogodio u zapadnom, većinski hrvatskom dijelu Mostara, gdje dominiraju navijači Hrvatskog športskog kluba “Zrinjski”.


Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu “Velež”, čije je sjedište u istočnom, većinski bošnjačkom dijelu Mostara, prenose mediji. “Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. ‘BG’ table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji verovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak”, rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.


U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), sa sjedištem u Mostaru, još za RSE nisu mogli detaljnije govoriti o ovom događaju, uz obrazloženje da se još čekaju informacije s terena.

“Mislim da je ovo napad na njegovu ličnost, da ovo nema veze s beogradskim tablicama”, rekla je Alma Morić-Đuliman kod koje se Trifunović nalazi u posjeti. Trifunović je fan mostarskog kluba Velež, za koji navija još od malena. Glumac je nakon vandalskog čina pozvao policiju koja je izvršila uviđaj na mjestu događaja. On ke situaciju promatrao sve vrijeme sjedeći na obliženjem pločniku



''Ovo je vjerovatno na relaciji Velež -Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak'', siguran je Trifunović.


(Amer Mujezinović)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.