17.10.2021. 21:58
0
Večera od oko 86 hiljada maraka: Račun u restoranu popularnog Nusreta ponovo šokirao posjetioce
Račun od 37.000 funti, što je oko 86.000 maraka, iz novog, londonskog restorana poznatog turskog chefa Salt Baea izazvao je raspravu na internetu.

Cijene u restoranu Nusr-Et Steakhouse London kuhara Nusreta Gökçea, poznatijeg kao Salt Bae, šokiraju posjetitelje otkako je novi restoran otvoren prije nešto više od mjesec dana.

Kupci su prethodno izrazili svoje zgražanje zbog cijene od 44 funte za četiri Red Bulla. Hrana je još skuplja, a poznati chefov "tomahawk" odrezak obložen zlatom košta 850 funti.

Međutim, četvero posjetitelja ostalo je šokirano nakon što su dobili račun od 37.023 funte.

- Ovo je jednostavno nečuveno ..., opis je na Redditu uz račun.
Mišljenja korisnika Reddita su podijeljena.

- Nisam siguran šta mi je skandaloznije, da ovo mjesto naplaćuje astronomske cijene za kvalitetan jelovnik iz puba ili da postoje ljudi uvjereni da je ovo zapravo dobra kuhinja, jedan je od komentara.

Neki su, međutim, istakli da gosti nisu mogli očekivati da će račun biti znatno jeftiniji, s obzirom na cijene na jelovniku.

- Kako je to nečuveno, ako idete u restoran s finom kuhinjom, a ne znate matematiku, kako je to problem restorana? Samo se pokušavate izvući nakon što ste postali idioti.

- Niste slučajno tri puta naručili najskuplju marku vina na svijetu. Možete guglati njihov jelovnik i sve su cijene ispisane na njemu, neki su od komentara.

Najnoviji Gökçeov steakhouse njegov je 15. restoran, a smješteni su u New Yorku, Los Angelesu i Turskoj.

image

(Ajdin Balićevac)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.