11.4.2022. 11:10
1
"Zaljubljujem se i u muškarce i u žene. Majka me je puštala da nosim haljine u našem domu, bilo je puno poteškoća i uvreda"
Bosanskohercegovački interpretator sevdalinke Božo Vrećo između ostalog, prepoznatljiv je i po modnim izdanjima koja ne mogu proći neprimjećeno.

Vrećo redovno demonstrira da samo on može spojiti nespojivo i tako izazvati brojne pozitivne reakcije ljubitelja njegovog stila.

Sarajevskim ulicama Božo je u petak prošetao u tajicama, šorcu, dukserici i crnom baloneru, a na glavi je nosio i kačket i maramu.

Kombinaciju je začinio velikom sportskom torbom neobičnog dizajna.

"Gym pa sastanak, dan fura svoje i sve je sjajno! U glavi nove melodije i pjesme, koncerti sve bliže", napisao je Vrećo na Instagramu.


"Ako već moraš izaći vani, neka svijet zastane kada izađeš"

Kako tokom sunčanih dana, tako i tokom zimskih, Božo privlači pažnju svojim kombinacijama. 

Tako je tokom jednog subotnjeg dana ovogodišnje zime izabrao crnu odjevnu kombinaciju, koja se sastoji od kožne suknje, jaknu i čizama na potpeticu. Uz sve to ukombinirao je i njegov prepoznatljivi turban.

"Ako već moraš izaći vani, nek stane svijet kad izađeš", napisao je u opisu objave.

Božo Vrećo (Foto: Instagram)

Trenira u specijalnim kombinacijama

Božo je na Instagramu početkom godine objavio video koji pokazuje kako vježba u teretani, a kako je inače prepoznatljiv po posebnom stilu oblačenja, pokazao je i prilično jedinstvenu kombinaciju koju je odabrao za ovu priliku.

Božo Vrećo (Foto: Instagram)

Video prikazuje Vreću obučenog u sportsku opremu kako radi trbušnjake, ali uz posebne modne dodatke.

Na glavi muzičar nosi maramu, kačket i naočale - što nije posebno česta "oprema" koju ljudi nose u teretani.

Prepoznatljiv po sebi svojstvenom stilu kojim često privlači pažnju, Vrećo je za izdanje iz teretane zaradio brojne komplimente u kojima su mu pratioci poručili da izgleda kao "s modne piste".


Čuvena Božina krompiruša

Božo Vrećo, osim što je majstor modernog sevdaha, majstor je i za pitu krompirušu. Nadaleko je poznata njegova ljubav prema ovom tradicionalnom bosanskom jelu.

Božo pravi isključivo pitu krompirušu, po receptu svoje majke. To mu je omiljena pita. Pravi je u svojoj stoljetnoj tepsiji, reš pečenu s puno bibera i sjeckanim krompirom.

Božo Vrećo - Page 20 - Bosanski forum

Kako je izgledao na početku karijere?

Božo Vrećo je rođen 1983. godine u Foči, odrastao je sa majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Od majke slikarke je i naslijedio talenat za umjetnost.

Oslobođenje - (FOTO) Možete li ga prepoznati: Ovako je Božo Vrećo izgledao  na početku karijere

Nikad nije išao na časove pjevanja, niti je učio da svira instrumente, ali je imao taj fantastičan glas koji je sam razvijao.

Kako je kasnije priznao, odrastao je s mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini, pa je sa 27 godina svoj izraz prepoznao u sevdalinkama jer se poistovjetio sa njihovim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpjeli sva stradanja.

U intervjuu za Dnevnik.hr je rekao da se zaljubljuje u oba spola, te da ga je sevdah doslovno spasio. 

"Ja sam izašao iz teškog perioda, kad sam ušao u sevdah ta moja tuga i izolacija pretočila se u sve moje stihove", rekao je Vrećo.

Oduvijek je znao da je drugačiji, da je i muškarac i žena, a odrastati kao takav u Foči, maloj provincijskoj sredini, bilo je teško i ostavilo je traga. 

"Bilo je puno poteškoća i uvreda, nečega što nadire, mijenja vas, rasplače pa dođete kući uplakani, ali bitno je da imate rame za plakanje, a to je bila moja majka, najveći oslonac i muza", ispričao je Vrećo. 

Zahvaljujući njoj je sve ono što je danas. Naime, ona ga je puštala da ima svoj imaginarni svijet i nosi haljine - barem u njihovom domu.

Napisao je i knjigu koju je posvetio svojoj voljenoj majci. 

"O njenom odrastanju koje je bilo teško i mojem odrastanju koje je bilo teško. Moj otac je počinio samoubistvo i sve je to trebalo preživjeti, oblikovati", rekao je Vrećo. 

"Ja sam osoba koja se zaljubljuje i u muškarce i u žene i sva moja ljubav je platonska, nema kontakta, čista, nepatvorena", zaključio je Vrećo.

Sa basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom je osnovao ansambl Halka što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svjetlosti.

Kao frontmen sastava Halka, bar u početku, Vrećo nije toliko insistirao na scenskom outfitu, nastupao je u jednostavnoj odjeći, nije se šminkao, nije furao dugu kosu niti bradu..



(A. Balićevac)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.