6.7.2022. 13:35
2
Britanska kraljica je imala tajnu ljubavnu vezu sa muslimanom? Monarhija ga je doslovno izbrisala iz historije da sakrije tu aferu
Kraljevska porodica učinila je sve kako bi osigurala da tajna afera kraljice Viktorije s muslimanom po imenu Abdul Kareem nikada ne izađe na vidjelo, piše okmagazine.

Javed Mahmood, čiji je pradjed bio Karim, govorio je o otkrićima u novom podcastu “Firma: krv, laži i kraljevsko nasljeđe”.

“Definitivno je bila izuzetno bliska s Munshijem”, rekao je Mahmood. “Victoria je bila žena daleko ispred svog vremena. Ona sama je bila neko ko nije imao predrasude i vrlo je prihvaćala sve vrste kultura, religija, itd. Iznenađujuće je da je tako liberalna, razmišljajuća žena bila simbol vremena Ujedinjenog Kraljevstva koje je bilo toliko ogrezlo u rasnim predrasudama i diskriminaciji, jer je ona sama, mislim, bila žena koja je bila izrazito napredna.”

“Taj kredit joj nikada nije dat. Činjenica je da je prihvatila smeđeg muškarca kao svog bliskog pouzdanika i spremna prekršiti sve kraljevske protokole,” dodao je.

Ali kao što su slušatelji podcasta naučili, nikada ne podcjenjujte daljine do kojih će samoprozvana “Firma” ići kako bi te priče zadržala u tajnosti – i kako bi osigurala opstanak kraljevskog brenda, bez obzira na cijenu.

Nakon smrti kraljice Viktorije, kralj Edvard VII odmah je deportovao Karima – a zatim spalio ili uništio sve dokumente koji se odnose na njegovu vezu s Viktorijom.

Postojala je lična osveta protiv njega kako bi ga se blokiralo i potpuno izbrisalo iz historije kao takvog. Stoga, čim je umrla, on je doslovno deportovan i poslan iz Ujedinjenog Kraljevstva i natrag u Indiju.

U jednoj konačnoj neslavnoj odluci, Firma je također spriječila Victoriju da Karima proglasi vitezom, prema Mahmoodu.

“Mom djedu, koji je bio s njim, rečeno je da uđe u kuću i iznese sve dokumente koji se odnose na vezu, pisma i sve što je bilo, a oni su zapalili vatru”, primijetio je Mahmood. “Sve dokumente i sve papire spalili su pred porodicom kako bi rekli, “Hej, ovo je položaj tvog oca ovdje. Sad vas više nema svih. Svi ste izbrisani. Škriljevac je čist. Svi vi više ne postojite. Odlazite.'”

Kraljevski historičar Thomas Mace-Archer-Mills dao je nešto više uvida u skandal. “Budući da je bio muslimanske vjere, mnoga pisma i izvještaji iz prve ruke o ovom odnosu između vladara i sluge također su spaljeni”, rekao je. “Način na koji su pisma i stvarni izvještaji iz prve ruke o vezi između viktorijanskog Johna Browna također bili. A sa stajališta historičara, naježim se i srce me boli što nemamo te izvještaje iz prve ruke da povučemo paralele između kraljičinih odnosa s njena tri muškarca. A ja kažem tri muškarca, od kojih je jedan bio njen suprug, druga dvojica su bili ljudi od povjerenja, a jedan od njih joj je bio i ljubavnik.

Dakle, to je travestija odnosa između Victorije, Johna Browna i Kareema jer ima toliko toga što bismo trebali znati, u šta bismo kao historičari trebali biti upućeni, a to je nažalost uništeno”, zaključio je.


(Admir O.)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.