20.9.2022. 15:17
0
Ronaldova objava na Instagramu vrijedi više od 3,5 miliona dolara
Cristiano Ronaldo najmoćniji je nogometaš svijeta na Instagramu, barem u konkurenciji onih koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pokazalo je istraživanje analitičara Nielsen Gracenotea, piše BBC. Prema njihovoj analizi, Ronaldo je ubilježio porast pratitelja od čak 48% u odnosu na prošlu godinu, a svaka njegova objava vrijedi više od 3,5 miliona dolara.

Ljestvica je napravljena na temelju alata za mjerenje utjecaja koji u računicu uzima broj pratitelja, porast pratitelja, stopu engagementa i prosječnu vrijednost brenda po objavi na Instagramu. Ronaldo je na vrhu liste ispred PSG-ovog napadačkog trojca – Lea Messija, Neymara i Kyliana Mbappea – te dvojice realovaca.

Portugalca na Instagramu prati 480 miliona ljudi, a Messija 360, s rastom od 38% u posljednjih 12 mjeseci. Argentinčevi postovi vrijede 2,6 miliona dolara. Neymar je treći na ljestvici igrača s najviše pratitelja (178 miliona), ali četvrti Mbappe (72,5 miliona) ima nešto veću vrijednost objave, a obojici je nešto veća od milijuna.

U objavljene rezultate analize uključeno je samo deset igrača. Nakon Viniciusa Juniora i Karima Benzeme top 10 zaključuju Paulo Dybala, N'Golo Kante, Paul Pogba i Sergio Ramos.

Najveća nova nogometna zvijezda Instagrama je Španac Gavi, koji bilježi porast od 5.165% u broju sljedbenika u razdoblju od 12 mjeseci, a iza njega su njegov novi saigrač iz Barcelone Raphinha te njegov sunarodnjak Antony, ovoljetna prinova Manchester Uniteda. Gavi sad ima 6,2 miliona pratitelja, a svaka je njegova objava vrijedna 377.305 dolara.

Na popisu reprezentacija s najviše pratitelja prednjači Francuska s 11,7 miliona, malo ispred Brazila (11,5). Slijede Portugal (10.4), Engleska (8.5) i Argentina (7.3), ali svima osim Brazilcima više od pola fanova dolazi iz drugih zemalja, Portugalu čak 86.41%, zahvaljujući globalnoj popularnosti Cristiana Ronalda.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.