28.3.2024. 14:10
0
Dragana Mirković je napustila Srbiju zbog ratnog profitera i zločinca Arkana: Zabranio da je zovu u emisije, a muzičke nagrade unaprijed pripadale "srpskoj majci"
Kao grom iz vedra neba je prije nekoliko dana udarila informacija da se srbijanska pjevačica Dragana Mirković razvodi od biznismena Tonija Bijelića.

Ona se javno obratila ovim povodom.

"Kao neko ko je čitav svoj život zasnovao na iskrenosti, osjećam moralnu obavezu da se danas obratim cjelokupnoj javnosti. S velikom tugom moram da vas obavijestim da sam predala zahtjev za razvod braka", navela je na početku.

Dragana Mirković navela je da već tri godine ne žive zajedno te da je pokušala sve da spasi svoj brak.

"Već dugi vremenski period moj odnos sa Tonijem nije više ono što je bio, a posljednje tri godine mi praktično vodimo odvojene živote i ne živimo pod istim krovom. Uprkos svim nepomirljivim razlikama, zarad dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako vaspitavana, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali. Međutim, sa vremenom je taj jaz postao sve veći i shvatila sam da veću štetu činimo svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcioniše, nego stavivši tačku na naš brak", nastavila je.

Dodala je da će ostati dosljednja svojim principima te da će prema suprugu Toniju uvijek gajiti poštovanje.

"Ja svakako ostajem dosljedna svojim principima, svom načinu života, kao što ostajem vjerna svojoj porodici i svojoj publici, a prema Toniju ću uvijek gajiti poštovanje kao prema ocu svoje djece i nekome sa kim sam provela mnogo lijepih godina", ističe.

Na kraju dodaje da je ovo jedino obraćanje putem medija i moli sve da poštuju njenu odluku.

"Zbog svega toga, ovo je moje jedino obraćanje povodom svega, medijima se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i molim vas da poštujete ovu odluku i da ne povećavate težinu trenutka kroz koji cijela naša porodica prolazi. U nadi da ću vam se sljedeći put javiti s mnogo ljepšim vijestima, unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju", navela je u saopštenju.


Toni i Dragana

Mediji su proteklih dana aktivno pisali da Toni ima 15 godina mlađu ljubavnicu, što je on danas odbacio obraćanjem putem advokata.

"Nije istina da gospodin Bijelić ima vezu sa 15 godina mlađom ljubavnicom. Ovim putem moja stranka, gospodin Bijelić, ističe da se u privatnom i poslovnom životu uvijek ponaša časno, dostojanstveno i kao porodični čovjek. Nadalje ističe da nikada nije učinio ništa čime bi dao povoda ili razloga za navedene objave, te zahvaljuje medijima na razumijevanju što s ciljem zaštite svoje porodice i očuvanja privatnosti ne želi davati izjave povodom aktuelnih događaja, a protiv medija koji su objavama ukaljali čast i ugled gospodina Bijelića i njegove porodice će biti preduzeti pravni koraci u skladu sa Zakonom o informisanju", navedeno je u saopštenju kojeg su prenijeli srbijanski mediji. 

Rodom iz BiH

Ono što je javnosti manje poznato je da je Toni Bijelić porijeklom iz sela Šimići u Bosni i Hercegovini.

Rođen je u Beču 1973. godine, a već kao veoma mlad počeo je da se kreće u krugovima uspješnih biznismena i počeo da vodi samostalan život.

U Austriji je stekao pravu imperiju i vlasnik je nekoliko firmi u industriji automobilizma, te građevina, a zajedno sa Draganom je osnovao i televiziju DM Sat koja se nalazi u Požarevcu.

Bijelić u Šimićima ima skromnu kuću i okućnicu, a jednom prilikom ga je obilazio sa sinom.

Imovina 

Toni i Dragana posjeduje i firmu za prodaju luksuznih automobila, a među njihovim mušterijama je i veliki broj njenih kolega pjevača.

Dragana i Toni poseduju brojne nekretnine, kao i ogroman dvorac koji su zakupili na 100 godina i koji je uređen po posljednjem stilu, a detalji enterijera i eksterijera obaraju s nogu.

Jednom prilikom je otkrio da je pjevačici prepisao svu svoju imovinu, a kao razlog naveo je: "Zato što sam to htio".

Draganu Mirković često možemo pronaći na spiskovima i listama jedne od najbogatijiih javnih ličnosti sa ovih prostora, a i šire.

Prema posljednjoj proceni sajta "Net Worth Celebrities", njeno bogatstvo iznosi 100 miliona dolara.

"Nisam htjela bogataša"

Dragana se za Tonija udala 2000. godine. 

On je tada živio u momačkom unajmljenom stanu od 50 kvadrata, dok je Dragana živjela u jednoj od najvećih i najljepših kuća u Beogradu.

"Imala sam 32 godine. Htjela sam djecu i nekoga tko nije s estrade. Nisam ni puno birala. Pokazalo se da nisam pogriješila, bez obzira na sve što je bilo i što će biti. Zadovoljna sam, imam dvoje divne djece. I dalje radim kao da nemam ništa jer smatram da čovjek treba raditi, a u ovom trenutku radim da bih drugima pomogla. On je bio normalan čovjek. To mi je bilo potrebno, to i da osnujem porodicu. To sam tražila, a za ostalo sam znala da ću moći. Uvijek sam sve sama mogla. On je bio lijep momak, vozio moćan auto, kao i svi ovdje. Nema stan, OK, zaradit ćemo ga. Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta ‘lokomotiva’, kako me zove moja ekipa. On je umio pratiti me i zajedno smo mnogo toga napravili, ali riskirala sam puno", kazala je Dragana u jučerašnjem intervjuu za 24sata.hr.

Među rijetkim koja je "neokaljana" izašla iz devedesetih

Dragana Mirković je među rijetkim pjevačicama sa ovih prostora za koju se može reći da je "neokaljana" izašla iz krvavih dešavanja iz 90-tih godina. Niti se slikavala u zločinačkim uniformama, niti je pjevala i dizala moral vojnicima, niti bilo šta slično. Jednostavno rečeno - čistog obraza. Ipak, pokušavali su joj pojedini bh. mediji inputirati određene izjave. Konkretno da je na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu u show programu Milovana Ilića Minimaxa kazala "Da zna da je muslimani slušaju, ne bi više ni pjevala". Dragana je, naravno, demantovala ove izjave. 

Sukob sa "srpskom majkom"

Nije neka tajna da je Dragana Mirković u dugogodišnjem sukobu sa Svetlanom Cecom Ražnatović. Sukob je to zbog kojeg je Mirković čak i napustila Srbiju.

Prema pisanju srbijanskih medija, veliku ulogu u svemu tome je imao Željko Ražnatović Arkan, suprug "srpske majke", inače ratni zločinac, ratni profiter i kriminalac. Naime, on je imao intencije da od Cece napravi najveću zvijezdu u Srbiji, međutim, taj plan mu je kvario uspon i popularnost Dragane Mirković.

Postoje priče da je Arkan čak zabranio producentima i urednicima emisija da Draganu zovu u program. Čak su i nagrade na takmičenjima i festivalima unaprijed bile rezervisane "srpskoj majci". Kada je vidjela šta je po sridi, Dragana je napustila Srbiju, pisali su srbijanski mediji.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.