30.11.2015. 8:34
0
Završena trodnevna radionica teatra u Jablanici
Sinoć je u punoj kino dali Omladinskog kluba “Pod istim suncem” u Jablanici izvedbom tri novonastale forum predstave završena trodnevna radionica forum teatra što ju je realizirao stručni tim Centra za dramski odgoj i Mostarskog teatra mladih 1974 sa mladim ljudima iz Jablanice.
Radionica i predstave realizirani su u okviru projekta “Grad jednakih mogućnosti” , dijalog kultura, a namjenjen je boljem razumijevanju Roma i pripadnika većinske populacije. Predstave su otvoreno progovorile o tri veoma česta oblika diskriminacije Roma u našem društvu i suočile publiku sa vlastitim predrasudama i stereotipnim ponašanjem. Uključivanjem u forumovanje i iznalaženje rješenja za prevazilaženje vlastitih predrasuda prisutni su dali svoj doprinos boljem međusobnom razumijevanju, što jeste po opštoj ocjeni prvi korak ka poboljšanju stanja. Nakon predstava nastavljeno je zajedničko druženje.

Već sutra ansambl eMTeeM – a 1974 u IV Osnovnoj školi za učenike šestih razreda odigraće triizvedbe interaktivne predstave Teatra u obrazovanju “Maske”. Predstava se igra u okviru obilježavanja njene 500 – te reprize. U predstavi igraju Iman Dilberović, Ajla Hodžić, Miran Bečević i Adis Sandžaktar, a facilitator je Sead Đulić. Predstava tretira maloljetničko nasilje i učesnike void od uzroka do posljedica takvog ponašanja.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.