22.3.2016. 22:31
0
Izvedena predstava 'Dok nas smrt ne razdvoji' u režiji Mikija Manojlovića
"Dok nas smrt ne razdvoji" naziv je predstave rađene u rediteljskoj kreaciji istaknutog glumca Mikija Manojlovića koja je izvedena večeras pred sarajevskom publikom u dupke punoj sali Kamernog teatra 55.
Tekst za ovaj iznimno emotivan komad o porodičnoj drami napisala je glumica Mira Furlan, dok su vrsne glumačke izvedbe na scenu donijeli Anita Mančić, Jasna Đuričić, Miki Manojlović i Jovana Gavrilović, a u kratkoj sceni pojavljuju se i bolničari Bora Đorđević i Dušan Pavlović.

Radnja priče smještena je u sedamdesete godine prošlog stoljeća u jedan zagrebački stan. U njemu, u dvije odvojene prostorije, leže bolesne Ljubic i Blanka, njena usvojena kćerka. O obje brine Martin, Blankin muž i njena nekadašnja velika ljubav koju je ugasila sva strahota bolesti, te njene posljedice što ostaviše traga na Blankinoj duši.

Kroz razgovor Blanke i Ljubic, dok većinu dana leže same u sobama, ali i odnos Martina i Blanke, te njihove kćerke Mine, otkrivaju se mnoge priče iz prošlosti koje su obilježile ovu porodicu, burne i određene historijskim tokovima društva, počevši od boravka na Golom otoku, do mnogih drugih događaja što su neizbrisivo ostavile pečat na njene članove.

Priča je to o svima nama ili porodicama oko nas, kroz jedan ili bilo koji drugi njen segment, priča o dubokim emocijama, ljubavi, mržnji, požrtvovanosti, odricanju ili davanju.

Predstava "Dok nas smrt ne razdvoji" nastala je u okviru Radionice Integracije, koja već pet godina u Srbiji okuplja velika umjetnička imena.
(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.