14.4.2016. 14:59
0
Baletna predstava NPS-a "Mare Nostrum" gostuje na "Splitskom ljetu"
Direktor Internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić potvrdio je dogovor s Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK) u Splitu o gostovanju baletne predstave Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) "Mare Nostrum" na ovogodišnjem "Splitskom ljetu".

- Nakon izvanrednog gostovanja predstave "Pet do dvanaest" koreografa Igora Kirova u produkciji Baleta HNK Split, prvog u historiji Baleta HNK Split u Sarajevu, na 32. Internacionalnom Festivalu Sarajevska zima 2016 - Duša, gostovanje Baleta NPS u Splitu s briljantnom predstavom "Mare Nostrum" koreografa Davidea Bombana, bit će vrhunski događaj umjetnosti i temelj saradnje dva Festivala i dvije baletske kuće - izjavio je Spahić.

Zahvalio je Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajeva na podršci međunarodnoj saradnji Sarajevske zime i promociji dijaloga Istoka i Zapada kroz muziku, koju ostvaruje predstava "Mare Nostrum", saopćeno je iz pres-službe Festivala Sarajevska zima. 

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.