8.6.2016. 14:11
0
Uživajte u pozorišnim spektaklima za kraj sezone
Narodno pozorište Sarajevo za juni, koji je ujedno i završnica umjetničke sezone, priprema iznenađenja i popuste. Kako bi se zahvalili publici što je bila uz njih i u ovoj umjetničkoj sezoni, omogućavaju nam dolazak na sve predstave u ovom mjesecu po jedinstvenoj cijeni ulaznica u iznosu od 10 KM za sve kategorije sjedišta.
Predstava “Buba u uhu” u režiji Admira Glamočaka  bit će izvedena u petak, 10. 6. 2016. sa početkom u 19:30 h.

“Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.

U ponedjeljak , 13. 6. 2016. sa početkom u 19:30 h,  uživajte u hit predstavi,   satiričnoj komediji “Prosjačka opera”,  u režiji Kokana Mladenovića. 

Komad "Prosjačka opera" je 1728. godine napisao John Gay koji govori o jednoj državi koja se raspada, državi u kojoj ne postoji više nikakav moral, u kojem zakoni postoje, ali se primjenjuju isključivo na sirotinji, i u kojoj politika, izvršna vlast, sudstvo, policija i visoki kriminal rade zajedno protiv običnog, malog čovjeka.

U predstavi "Prosjačka opera" igraju: Andrea Aković, Darja Badnjević, Amina Begović, Mak Čengić, Vedran Đekić, Saša Krmpotić, Mirvad Kurić, Merima Lepić, Riad Ljutović, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Milan Pavlović, Sanela Pepeljak, Vedrana Seksan, Aleksadar Seksan, Ermin Sijamija i Slaven Vidak.


 Utorak, 14. juni. 2016.  je idealna prilika da uživate u vrsnoj glumi doajena BH glumišta: Zijaha Sokolovića, Josipa Pejakovića, Vesne Mašić, i drugih, koji će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, sa početkom u 19:30 sati, izvesti dramsku predstavu "Divlje meso“,  rađenu prema tekstu makedonskog pisca  Gorana Stefanovskog u režiji Dine Mustafića.

Predstava je na eminentnim festivalima višestruko nagrađivana kako u BiH tako i u regiji.

 U petak, 17. 6. 2016. u 19:30 h,  na sceni NPS te večeri solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, izves će W. A.  Mozartovu operu “Don Giovanni” u režiji Aleksandra Nikolića. 

U utorak, 21. 6. 2016. sa početkom u 19:30 sati, uživajte u komičnom baletu “Pepeljuga” u koreografiji Vasilij Medvedeva.

Uz soliste uživat ćemo u igri baletnog ansambla NPS, a sve uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije, kojim će dirigovati Dario Vučić.

Pepeljuga u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva nam donosi ovu lijepu bajku na jedan moderan i komičan način, a pri tome zadržavajući ljepotu klasičnog baletnog izričaja. Ona nas vodi u svijet glamura i modne industrije. Ekstravagantna scenografija i kostimi upotpunjuju ovaj baletni spektakl. Scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović , pečat na neobične i orginalne kostime stavila je Amna Kunovac-Zekić.

"Rigoletto" Giuseppea Verdija na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izveden  u petak, 24. 6. 2016. u 19:30 h. U predstavu učestvuju solisti i Hor Opere NPS,  uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Ana Zorana Brajović gošća iz Srbije.

Rigoleto“ (Rigoletto) je opera melodrama u tri čina, koju je napisao itaijanski kompozitor Đuzepe Verdi (Giuseppe Verdi). Libreto za ovu operu napisao je Frančesko Maria Pjave (Francesco Maria Piave), na italijanskom jeziku, prema drami Viktora Igoa „Kralj se zabavlja“ (Le roi s’amuse).
Opera je premijerno izvedena 11. marta 1851. godine u Veneciji.

(Alen Avdić)
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.