21.6.2016. 13:02
0
Blog "(o)nestalim?“ predstavlja umjetnička djela u vezi sa pitanjem nestalih
Uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog križa (MKCK) pokrenut je blog "(o)nestalim?“ koji predstavlja umjetnička djela u vezi sa pitanjem nestalih osoba. Dosad je prikazano 35 umjetničkih djela, koja su svrstana u šest kategorija (likovne umjetnosti, književnost, film, muzika, pozorište i strip).

Predstavljena djela uglavnom se bave ratom u BiH, ali i nestalim osobama i ljudskom patnjom u drugim državama i prilikama, kao što su Drugi svjetski rat, Sirija, migracije ili prirodne katastrofe.

Blog je dostupan na https://onestalima.wordpress.com/ , a od danas ga je moguće pratiti i putem socijalnih mreža preko https://www.facebook.com/onestalima/ i https://twitter.com/onestalima

- Porodice više od 7.000 osoba nestalih uslijed sukoba u BiH, i dvije decenije poslije rata, žive u neizvjesnosti ne znajući za sudbinu svojih najmilijih i gdje se oni nalaze. Jedan od načina suočavanja s njihovom patnjom je umjetnost, a cilj je podizanje opće svijesti o važnom ali često zanemarenom pitanju nestalih osoba u BiH - saopćio je MKCK.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.