30.7.2016. 11:18
0
Vraćena ukradena platna Salvadora Dalija i Tamare de Lempicke
Dva vrijedna umjetnička djela, platna Salvadora Dalija i Tamare de Lempicke, ukradena 2009. iz muzeja u sjevernoj Holandiji, pronađena su i ponovno onamo vraćena, objavio je u petak detektiv specijaliziran za umjetnička djela Arthur Brand.

Dalijeva slika "Mladost", nastala 1941. i Lempickina "Glazbenica" iz 1929. ukradene su 1. maja 2009. usred dana iz muzeja Scheringa u holandskom gradu Spanbroeku. Grupa maskiranih osoba tada je upala u muzej, zaprijetivši zaposlenicima i posjetiteljima oružjem. Sa zidova su skinuli Dalijevu i De Lemipicknu sliku, ukrcali se u automobili i pobjegli. Sve se dogodilo u samo nekoliko minuta, prenosi Hina.  


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.