19.9.2016. 14:12
0
Drevna Indonezija u Narodnom pozorištu u Sarajevu
Ambasada Republike Indonezije u utorak 20. septembra će održati izložbu drevnih umjetnina Republike Indonezije sa naglašenim akcentom na indonezijsku kulturno-historijsku baštinu i industriju.

Iz Ambasade  Indonezije pozivaju sve zainteresirane da dođu i upoznaju se sa tradicionalnom kulturom Indonezije, vide šta je "batik" odnosno indonežanska tradicionalna tkanina ali i da kušaju razne vrste kafe, čajeva, nudli, čipseva, palminog ulja, i još mnogo toga.

Otvorenje izložbe počinje kratkim obraćanjem ambasadorice Republike Indonezije u Sarajevu Nj. E. Amelie Achmad Yani nakon čega slijedi ceremonijalni program popraćen plesom iz zapadne Jave, muzičkim performansom iz centralne Jave te degustacijom tradicionalne indonežanske hrane.

Izložba će biti postavljena u Narodnom pozorištu sa početkom u 11:00 sati i trajat će do 17:00 sati.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.