7.3.2018. 15:46
0
Bosansko narodno pozorište Zenica predstavom 'Pukotina' obilježava Dan žena
U susret 8. martu, Međunarodnom danu žena, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica danas će biti odigrana predstava "Pukotina", nastala prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, a u režiji Lajle Kaikčije.

Izvedbom te predstave u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će obilježen Međunarodni dan žena.

- Posvećujemo je svima onima koji se ponose biti ženom i onima kojima su voljeli barem jednu ženu u svom životu - istaknuto je iz tog pozorišta.

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva te situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim ulogama koje kao žena ima - supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

U "Pukotini" se smjenjuju i miješaju elementi drame i monodrame, farse i burleske, igrokaza i mjuzikla, do elemenata teatra sjenki i dokumentarističkog teatra.

Glumački ansambl predstave sačinjava pet glumica Bosasnkog narodnog pozorišta, i to Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju širok dijapazon likova, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.