4.6.2018. 21:35
0
U Galeriji općine Novi Grad otvorena izložba djela iz kolekcije Muzeja Sarajeva
U okviru 22. tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2018" u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo otvorena je izložba Muzeja Sarajeva pod nazivom "Poetika bosanskohercegovačke likovne scene druge polovine 20. stoljeća".

Ova umjetnička zbirka JU Muzej Sarajeva predstavlja jednu od najrespektabilnijih kolekcija umjetničkih djela različitih autora od kraja 16. stoljeća do danas u kojoj su našli mjesta svi eminentni umjetnici koji su radili i stvarali, izlagali, kratko boravili ili se trajno nastanjivali u Sarajevu.

Iz svoga bogatog fundusa Muzej Sarajeva, za ovu izložbu, izdvojio je dvadesetak slika vodećih autora domaće likovne scene druge polovine 20. stoljeća.

Izložba je dio većeg projekta koji uključuje i realizaciju muzejskog kataloga u kome će biti obrađena likovna umjetnost druge polovine 20. stoljeća.

Proširenje izložbe i promocija kataloga planirani su za septembar 2018. godine.

Posjetioci će izložena djela moći pogledati do 10. juna, radnim danima od 10 do 17 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.