20.6.2018. 12:29
0
Street Arts Festival: Otvaranje izložbe 'Koncept Machineriya'
Sedmo izdanje Street Arts Festivala u Mostaru i ove godine je okupilo kvalitetne ulične umjetnike iz BiH, Brazila, Argentine, Njemačke, Italije, Hrvatske i Srbije, čiji murali oplemenjuju lice i duh javnog prostor grada.

Festivalska stvaralačka energija još uvijek traje, a u okviru festivala u četvrtak, 21. lipnja, u Galeriji Ćorovića kuće (SPKD Prosvjeta Mostar), s početkom u 20 sati, bit će otvorena izložba "Koncept Machineriya", mladog autora iz Mostara Marka Zadre Zakkyja.

"Računalne grafike predstavljene u formi digitalnog printa polazna su osnova, medij, koji autor koristi kako bi svoju umjetničku viziju prenio u stvarnost. Ponuđeno nam je kao promatračima zaviriti u osebujan koncept svijeta iz kojeg Marko doprema fragmente potpuno drugačije stvarnosti", najavio je izložbu mostarski umjetnik Dalibor Nikolić.

Marko Zadro Zakky također prenosi dio svog koncepta i na fasade zgrada. Njegovi radovi mogu se vidjeti na nekoliko lokacija u gradu i dio su bogate galerije ulične umjetnosti utemeljene Street Arts Festivalom.

Nakon otvaranja izložbe program Street Arts Festivala nastavlja se u OKC Abrašević gdje će nastupiti sarajevski dubwise kolektiv Jah Forcefield.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.