21.10.2018. 17:08
0
Objavljen prvi roman Zorana T. Živkovića 'Povratak'
U izdanju Udruge za poticaj kreativnosti i afirmaciju stvaralaštva u oblasti kulture, umjetnosti i znanosti "KultUm" iz Sarajeva objavljen je prvi roman autora Zorana T. Živkovića, pod naslovom "Povratak".

- To je zapravo perfomans u perfomansu koji je započeo još prije nekih dvanaestak godina, ciklusom "Mainstream No...". Ciklus je zaživio instalacijom-perfomansom u Knososu, a potom je slijedio niz drugih instalacija, perfomansa i likovnih manifestacija - kazao je Živković.

Istakao je da "Povratak" direktni nastavak likovne mape "Impossible Encounters with Self Cultivation", kao i perfomansa "Na Zapadu ništa Novo..Opet!" koji je predstavljen u Galeriji Novi Hram u Sarajevu u okviru programa Međunarodnog festivala kulture "Sarajevska Zima" u februaru 2018.

- Nastanak "Povratka" je otjeletvorenje intimnih pitanja: tko si, odakle si i kuda si krenuo. Ja sam jedan od onih koji žustro razgovara sam sa sobom, u praznoj sobi i u toj žustroj razmjeni mišljenja, izgubim raspravu sam protiv sebe. U jednom od takvih trenutaka spoznaje "Povratak" se pojavio kao jedino održivim i stvarnim - riječi su Živkovića.

Svjetska promocija romana "Povratak" bit će upriličena u Sarajevu tokom novembra, nakon čega su planirane promocije u više zemalja svijeta, saopćeno je iz Udruge "KultUm". 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.