9.12.2018. 10:11
0
Zgrada za Muzej Ars Aevi gradit će se u blizini Historijskog i Zemaljskog muzeja
Grad Sarajevo je nakon 25 godina oživio projekt "ARS AEVI" i izgradnju Muzeja savremene umjetnosti gdje će jedna od najvrijednijih evropskih zbirki moderne umjetnosti konačno dobiti trajni smještaj.

Ranije je osnivanjem Javne ustanove Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi, Grad Sarajevo pružio institucionalnu podršku inicijativi da Sarajevo konačno dobije ovaj muzej.

- Na jednoj od prethodnih sjednica Gradskog vijeća, vijećnici su podržali prijedlog da se parcela na kojoj će se graditi muzej izuzme od zabrane gradnje, čime je Grad Sarajevo učinio važan korak ka realizaciji jednog od najvećih kulturnih projekata u poslijeratnoj BiH - rečeno je Feni iz Gradske uprave Grada Sarajeva.  

Ističu da je sljedeća faza pripremanje zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti, zajedno sa Kantonom Sarajevo.

Muzej savremene umjetnosti će se graditi u blizini Historijskog i Zemaljskog muzeja čime bi Sarajevo dobilo jedinstvenu četvrt muzeja. Početak izgradnje ovog objekta planiran je do kraja mandata ove gradske administracije.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.