10.12.2018. 10:43
0
Koncertom ilahija završena manifestacija 'Uzor si mi, Poslaniče'
Koncertom ilahija i kasida u Mostaru je proteklog vikenda završena jednomjesečna manifestacija "Uzor si mi, Poslaniče", organizirana u povodu mjeseca rebiu-l-evela, mjeseca u kojem je rođen Muhamed a.s., posljednji Božji poslanik.

Na koncertu su izabrane ilahije i kaside izvodili vokalni solisti Adnan Pajević, Zerina Rahimić i Minela Mešukić te horovi El-Kamer, Misbah, Mostarske kiše, hor Mreže mladih Muftijstva mostarskog – Zambak, hor Karađoz-begove medrese i konjički hor Sejfulah.

Programski sadržaji manifestacije, po riječima glavnog imama Medžlisa IZ-a Mostar Dine ef. Maksumića, pored onih tradicionalnih organiziranih u džamijama, imali su i svoj vanjski manifestacioni karakter posvećen različitim strukturama stanovništva u javnom prostoru, javnim ustanovama i udruženjima.

"Željeli smo i na taj način poslati poruku da nam poslanik Muhamed a.s. treba i da nam treba biti uzor u svakom segmentu života. Nadam se da smo uspjeli u našoj namjeri", kazao je.

Manifestacija je imala 20 sadržaja, a fokus je bio usmjeren na mlade ljude.

Maksumić je srdačno zahvalio svim aktivistima na nesebičnom trudu i zalaganju, a posebno onim iz Mreže mladih Muftijstva mostarskog i Info–servisa za mlade Medžlisa IZ-a Mostar.

Manifestaciju su, uz Medžlis IZ-a Mostar, organizirali još Karađoz-begova medresa, Info-servis za mlade, Mreža mladih Muftijstva mostarskog, KEC Sehara te Centar za učenje Kur’ana, Odjela za brak i porodicu, navedeno je iz Medžlisa IZ-a Mostar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.