10.6.2019. 9:15
0
Knjiga.ba predstavlja tri zanimljive knjige za ovo ljeto
Najveća online knjižara u BiH Knjiga.ba odabrala je za ljetne dane da predstavi tri nova romana, koja potpisuju tri spisateljice, "knjige koje kao da su namijenjene za ove divne dane ljeta".

Riječ je o knjizi "Golden Sky" Zorane Jovanović Zorannah. Lana sada ima dvadeset tri godine i život kakav bi poželjela svaka djevojka. Radi ono što voli, fotografiše, putuje i zarađuje - ona je najmlađi i najuspješniji travel bloger i fotograf na svijetu. Putovanja su njena najdublja strast i zato je njen kofer uvijek spreman.

Putujući, ona fotografiše poznate ličnosti, prelijepe pejzaže, magične zalaske sunca, istražuje druge zemlje i upoznaje njihovu kulturu, ali kako sama kaže - putovanja su, prije svega, najbolji način da čovjek upozna sebe, da proširi svoje horizonte i da trajno promjeni svoju ideju življenja.

Knjiga "Igra sudbine Luna Djo" Emine Smajić nastala je kao vapaj za pravdom i dostojanstvenim životom čovjeka u svim okolnostima. Nastala je kao borba za opstanak i život na način na koji čovjek želi bez nametanja i stavljanja u kalup sistema u kojem društvo živi. Igra sudbine je realan prikaz jednog životnog puta od djevojčice do pretvaranja u ženu - sve faze i domene u kojima se žena nađe na tom putu kada upoznaje i pronalazi sebe u okolnostima u kojima se nađe.

Igra sudbine je nastala kao potreba da se odgovori na nepravdu koja je učinjena jednom živom biću a koje je željelo samo da postoji i opstaje na svoj način u svijetu gdje sve ima cijenu. Borba između dobra i zla, bijeg od sebe, pad, ustajanje i na kraju ono što najviše boli više i od smrti a to je gubitak ljubavi, osobe koja izgradi tvoj svijet ljubavi nauči te da dišeš u njemu i onda ga uništi.

Tu je i knjiga Lusinde Rajli "U senci masline". Autorica je bestseler serijala "Sedam sestara".

- Čudesna kuća. Nezaboravno ljeto. Postoji izreka koja kaže da svako ko prvi put dođe u Pandoru mora da se zaljubi...Prošlo je dvadeset četiri godine otkad je Helena provela magičan raspust na Kipru, gdje se prvi put zaljubila. Kad joj kum u nasljedstvo ostavi Pandoru, sad oronulu kuću, ona se vraća na Kipar, u mjesto koje je nekad voljela, da provede ljeto sa porodicom - navodi se u saopćenju Knjiga.ba.

Pandora i krajolik oko nje idilični su kao i prije, i Heleni naviru brojna sjećanja. Ipak, neka od njih ona ne želi da podjeli sa mužem Vilijamom i sinom Aleksom, trinaestogodišnjakom suočenim sa promjenama koje donosi odrastanje dok očajnički želi da sazna istinu o svom pravom ocu...

Kad se Helena slučajno sretne sa svojom ljubavi iz mladih dana, pokrenuće se lanac događaja koje nije priželjkivala. Ali ona i Aleks su već otvorili Pandorina vrata i tajne počinju da se razotkrivaju...

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.