14.12.2019. 18:46
0
Koncertom benda KAZOO u "Studengradu" večeras počinje "Zenica adventure"
Drugi zimski festival „Zenica adventure 2019“ zvanično će početi večerašnjim otvaranjem „Studengrada“, u 18.40 sati, kao i koncertom elektronskske muzike benda KAZOO na Trgu Alije Izetbegovića.

Tokom festivala, koji će pod motom „Zimska pustolovina u našem gradu“ trajati sve do 14. januara naredne godine, bit će realizirano više od 70 programa. Kako je na večerašnjoj pres-konferenciji istakao direktor JP Radio-televizija Zenica Nandino Škrbić, neki su programi počeli još 30. novembra, vjerskim programom povodom Adventa, a nastavljeni su pozorišnim predstavama, muzejskim izložbama...

-Večeras zvanično otvaramo „Studengrad“, sa 20 adventskih kućica. Na tom ćemo mjestu, kao i na drugim lokacijama u gradu, narednih mjesec dana imati priliku da uživamo u raznim programima- kazao je Škrbić.

Pomoćnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Sumea Mujkanović pozvala je sve građane Zenice i okolnih gradova da uživaju u programu koji su za njih pripremili ove godine.

Veliki koncert na prostoru „Studengrada“, 30. decembra, s početkom u 19.30 sati, održat će Šerif Konjević, dok će, također koncertom u "Studengradu", Zeničane u Novu godinu uvesti grupe Regina i Mostar Sevdah Reunion.  

-Odradit ću taj koncert najprofesionalnije u karijeri. Ne samo zato što sam ja zenički zet, nego i što volim Zeničane. Pozivam sve na jedno prelijepo druženje. Hvala svima koji učestvuju u ovoj organizaciji, jer Zenica to zaslužuje- poručio je Konjević, koji će 23. decembra štićenicima zeničke JU Dom-porodica uručiti prigodne novogodišnje paketiće.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.