1.5.2020. 22:02
0
Tragično stradao Radoslav Ćebić, novinar 'Vremena', reditelj i autor brojnih filmova
Novinar nedjeljnika "Vreme" Radoslav Ćebić tragično je nastradao u petak, 1. maja u ranim jutarnjim satima, navodi se u objavi ovog nedjeljnika.

"Naš kolega i prijatelj, novinar "Vremena" Radoslav Ćebić tragično je nastradao u petak 1. maja u ranim jutarnjim satima. Radoslav Ćebić rođen je 1972. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsjek montaža. Tokom karijere sarađivao je sa Produkcijskom grupom Mreža, Radio-televizijom Srbije, Televizijom Nova S… U "Vreme" je došao 2006. godine, kada je u okviru "Vreme Filma" radio montažu TV serijala "Jedinica". Kasnije je bio koautor dokumentarnih filmova "Pad Krajine" (2007), "Atentat na Đinđića – Medijska pozadina" (2008), "Bombardovanje" (2009) i "Peti oktobar – Konačni obračun" (2010). U filmskoj produkciji "Vremena" sarađivao je na dokumentarno-igranim filmovima "Heroj 1914" (2014) i "Apis" (2020)", kaže se u objavi "Vremena".

Od 2014. do 2019, dodaje se, kao reditelj uradio je svih 138 "Vremenovih" emisija "Zumiranje". Nedeljniku "Vreme" dao je i novinarski doprinos sa više od 140 objavljenih tekstova. U trenutku smrti, radio je na dokumentarnom filmu o ilegalnom rušenju u beogradskoj Savamali u izbornoj noći 24. aprila 2016. godine.

"Radoslav Ćebić je za redakciju "Vremena" bio više od kolege – pamtićemo ga kao pouzdanog čovjeka, uvijek spremnog da pritekne u pomoć, posavjetuje, čovjeka koji ne odbija nijedan zadatak, čak i kad mu to nipošto ne spada u opis posla", poručile su njegove kolege iz redakcije. 

Vrijeme i mjesto sahrane bit će objavljeno naknadno.

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.