19.6.2020. 19:01
0
Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici
Nakon više od tri mjeseca stanke ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku u petak, 26. juna, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar uživo pogledati predstavu "Šta ćemo sad?" Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Proteklih dana stručni tim Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a obavio je detaljnu dezinfekciju svih prostorija Narodnog pozorišta Mostar kako bi igranje i gledanje predstava bilo ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

U skladu s preporukama za rad kazališta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, bit će poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti osiguran adekvatan razmak između publike u sali. Na svim ulazima u kazalište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekcijska barijera za obuću, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

"Šta ćemo sad?" je moderna, aktuelna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je "Šta ćemo sad?" poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike - "znaš ono, pjevaš, a plačeš".

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: "Jesmo li mi sami postali vic?".

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.