20.10.2020. 12:11
0
Serijal video poruka o važnosti slijeđenja poslanika Muhammeda a.s.
Povodom nastupanja mjeseca u kojem se obilježavanja rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., Medžlis Islamske zajednice Mostar pripremio je kratak serijal poruka koje će producirati putem društvenih mreža.

Serijal pod nazivom "Sunnet Muhammeda, s.a.v.s., u našoj svakodnevnici" sadrži 22 kratke poruke u kojima o važnosti slijeđenja Muhameda a.s. i primjeni suneta u aktuelnom vremenu govore imami Medžlisa Mostar i profesori i profesorice Karađoz-begove medrese, izvijestio je Medžlis Islamske zajednice Mostar.

Kako su istakli, u serijalu su obrađene teme: Iskušenje, Alkohol, Svađa, razdor i izmirenje, Edeb, učtivost, pristojnost i uljudnost, Odnos prema roditeljima, Čast i dostojanstvo muslimana, Siromasi i siročad, Emanet i obećanje, Prijateljstvo u islamu, Učenje Kur’ana, Lijepa narav, lijep odnos prema drugima, Ishrana, Praštanje i Allahova milost, Odnos prema djeci – briga, pažnja, obrazovanje, odgoj, Odnos prema životnoj sredini, Odnos prema džamiji i džematu, Upućivanje na dobro i odvraćanje od zla, Božiji Poslanici, Brak, Bolest i liječenje, te Rad i privređivanje.

Serijal će biti prikazan i u programu Televizije BIR, navode iz MIZ-a Mostar.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.