20.2.2021. 21:15
0
Sarajevo večeras odaje počast velikom umjetniku i čovjeku Đorđu Balaševiću
Sarajevo odaje počast umjetniku Đorđu Balaševiću iz Novog Sada, kantautoru i rado viđenom gostu čiji se muzički koncerti pamte u glavnom gradu Bosne i Hercegovine po uzajamnoj energiji i emociji.
Nakon jučerašnje vijesti o njegovoj smrti, građani se večeras okupljaju na platou Centra Skenderija, pale svijeće, pjevaju njegove stihove i upućuju emotivne poruke. Oni koji ne mogu doći pozvani su da izađu na balkone i prozore.  

Gradska Vijećnica je osvijetljena prikazom Balaševićevog lika.

Đorđe Balašević, stvaralac brojnih muzičkih hitova čiji stihovi ostaju u srcu, preminuo je od posljedica upale pluća.

Nadasve je taj umjetnik, gdje god je dolazio, širio pozitivnu energiju, a u Sarajevu je gostovao ubrzo nakon stravičnog rata i kasnije. Osvojio je ljudska srca zauvijek antiratnim emotivnim porukama i žalom zbog stradanja osebujnog grada.  

Vijest o njegovoj smrti prenijeli su regionalni i svjetski mediji.  

Prema posljednjim informacijama, Đorđe Balašević će biti sahranjen u ponedjeljak u Novom Sadu, gdje je živio s porodicom.


(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.