12.9.2021. 11:38
0
Prezentacijom radionica i dodjelom nagrada večeras se zatvara 9. Juventafest
Ovogodišnji, 9. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest ušao je u samu završnicu izuzetnom predstavom „Životinjska farma?, koju su sinoć odigrali članovi Omladinskog pozorišta DADOV iz Srbije. Publika u Pozorištu mladih uživala je u njihovoj dominaciji na sceni. Sjajna scenografija, režija, kostimografija i gluma na visini zadatka nagrađeni su, sasvim zasluženo, dugotrajnim aplauzom i ovacijama.

Ipak, tu nije kraj. S ostalim učesnicima, i glumci beogradskog pozorišta večeras će ponovo izaći pred publiku i predstaviti kreativni rad nastao kroz četverodnevne radionice Juventafesta.

Prezentacije radionica maske, savremenog plesa, lutkarstva i forum teatra, pokazale su to prethodne festivalske godine, šlag su na torti. Izvođenje vještih i maštovitih performansa zakazano je za večeras, 12. septembar, u 19.30 sati u Pozorištu mladih Sarajevo.

U 20.00 sati uslijedit će svečano zatvaranje 9. Juventafesta i dodjela Grand Prixa i Specijalne nagrade žirija koji čine popularna glumica Daria Lorenci Flatz, kao i reditelji Željko Milošević i Nermin Hamzagić. Uz predstavu “Životinjska farma”, u takmičarskom programu su predstave “Mali Agaton”, Dis – pozorište mladih Banja Luka, “Razredni neprijatelj”, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej, “Ko je meni Antigona”, Teleport teatar i Omladinska pozorišna scena Paraćin i “Most”, Bosansko narodno pozorište Zenica.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.