29.7.2022. 21:39
0
Završena likovna kolonija 'Jajce Art'
Dodjelom zahvalnica završena je 7. Međunarodna likovna kolonija "Jajce art 2022", koja je održana u organizaciji Doma kulture Jajce.

U radu kolonije učestvovalo je 10 umjetnika iz Sarajeva, Pančeva, Nikšića, Tuzle, Bihaća, Mostara, Zagreba, Jajca.

Tokom trajanja Kolonije upriličeno je i poetsko veče Lele Zjajo iz Jajca.

Završni dio Kolonije je bio u četvrtak kada su izložene radovi nastali na Koloniji, a dodijeljene su zahvalnice učesnicima Kolonije i sponzorima koji su pomogli njeno održavanje: Hotel Turist 98 i Metaling.

- Veliku zahvalnost upućujemo Općini Jajce koja je generalni pokrovitelj Kolonije, kao i našem zaposleniku Samiru Hažbiću koji se pobrinuo da se umjetnici okupe i lijepo druže - kazao je direktor Doma kulture Jajce Fikret Čančar koji je za naredni period najavio i saradnju sa osnovnim i srednjim školama, a sa umjetnicima je razgovarao o mogućnostima unapređenja rada Kolonije i njeno obogaćivanje novim sadržajima.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.