11.8.2022. 15:05
0
Otvorena deseta Internacionalna umjetnička kolonija Sarajevo
Internacionalna umjetnička kolonija Sarajevo 2022. godine koju organizuje Udruženje umjetnika Art colony, otvorena je danas u Gazi Husrev-begovom Hanikahu.

Voditeljica projekta Mirasada Baljić istakla je da će izložba radova nastalih na koloniji biti otvorena 15. augusta, a da su kao temu ove godine izabrali Baščaršiju, jer su je ranijih godina svi oni koji su učestvovali u koloniji stavljali uvijek na prvo mjesto.

Izrazila je zadovoljstvo što su uprkos koroni istrajali te je naglasila da će ove godine ugostiti manji broj umjetnika, odnosno njih 14, koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Grčke te Srbije.

- Iz BiH će nam se pridružiti određeni broj umjetnika koji dođu svake godine i pomognu nam oko organizacije, a posebno nam je zadovoljstvo što nam se ove godine pridružila i profesorica Akademije likovnih umjetnosti Alma Suljević - istakla je Baljić.

Govoreći o tehnici, naglasila je da će umjetnici koristiti ulje na platnu, akril, kombinovanu tehniku, umjetničku fotografiju, te specifičnu kombinovanu tehniku profesorice Alme Suljević. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.