19.10.2022. 11:44
0
Delegacija Virtualne biblioteke BiH na Konferenciji COBISS 2022
Institut informacijskih znanosti Maribor (IZUM) već niz godina organizira međunarodnu konferenciju COBISS koja omogućava stručne susrete bibliotekara i informacijskih znanstvenika u regiji, te razmjenu znanja, mišljenja i iskustava među njima. Ove godine, 19. i 20. oktobra pod sloganom "Zajedno jačamo povjerenje u nauku i razvoj" Konferencija se održava u Institutu u Mariboru, kao i online putem Zoom aplikacije.

U organizaciji Instituta informacijskih znanosti iz Maribora (IZUM) i Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH), uz finansijsku podršku IZUM-a iz Maribora, na Konferenciji COBISS 2022 učestvuje trinaest predstavnika biblioteka/knjižnica, članica Virtualne biblioteke Bosne i Hercegovine (ViBBiH), predvođenih direktorom NUB-a BiH i predsjednikom Savjeta COBISS.Net-a Ismetom Ovčinom.

Na COBISS konferenciji bit će predstavljeno nekoliko zanimljivih tema iz različitih oblasti nauke, od bibliotekarstva do superračunarstva.

U ime Virtuelne biblioteke BiH, izlaganje o temi "Virtual Library of Bosnia and Herzegovina (VIBBIH): challenges and achievements" će imati  v.d. Virtuelne biblioteke BiH Azra Smajić Gačević.

Pored centralne teme, bit će predstavljene inovacije u sistemu COBISS i mnoge druge zanimljivosti predavača iz regiona i inostranstva.

Osim praćenja stručnog rada i razmjene mišljenja, dobrih praksi i dostignuća sa predavačima, kolegama i ostalim učesnicima, događaj će biti i odlična prilika za umrežavanje, saopćeno je iz NUB-a BiH.

(FENA/A. Balićevac)

NUBBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.