12.5.2023. 22:29
0
Promovirana knjiga o novinaru Vlastimiru Mijoviću
U Ateljeu Figure održana je promocija knjige "Vlasta" u izdanju Art Rabic knjige prema ideji Nijaza Skenderagića.

Drago mi je da ste se okupili u ovolikom broju. Ovo je večeras prilika da se sjetimo našeg Vlaste i evociramo uspomene - poručio je Skenderagić.

Vlastimir Mijović rođen je 1956. u Foči, od 1964. je u Sarajevu gdje se školovao od osnovne, a završio fakultet političkih nauka. Glumica Luna Lozić, Vlastimirova kćerka je recitirala poeziju i prisjetila se porodičnih trenutaka.

Mijović je bio novinar, urednik, voditelj i urednik tv emisija, politički komentator, dopisnik iz Moskve. Napisao je više hiljada novinarskih tekstova, a imao stotine nastupa na radio i tv programima. Novinar je godine 1998. po izboru Udruženja novinara. 


(Admir O.)

Kultura
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.