19.11.2015. 11:44
0
Kriminalac Omeragić ispalio rafale po autobusu: Vozač GRAS-a preživio traumu
Dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH Armin Salkić i Nedeljko Radić ubijeni su sinoć u Rajlovcu u krvavom napadu Enesa Omeragića, koji je pucao na vojnike u kladionici pored kasarne, a potom i na autobus gradkog saobraćaja, pri čemu su tri osobe lakše povrijeđene.

Drama je počela u ulici Safeta Zajke  u blizini kasarne u Rajlovcu. Policiji je u 19:35 prijavljeno da je pucano iz automatskog oružja . Prema izjavama očevidaca, Salkić i Radić, obojica pripadnici Vojne policije bili su unutar kladionice kada se pojavio Omeragić koji je ispalio rafale iz kalašnjikova. Nakon toga je počeo pucati i po autobusu kojije u tom trenutku prolazio, u kojem je bilo putnika. 

U GRAS-ovom autobusu povrijeđeni su vozač i dva putnika, među kojima i jedan vojnik, koji su zadobili povrede od krhotina stakla.

"Vozač je doživio traumu. Njegove povrede su sve od stakla koje je popucalo, ima posjekotine i sada je u šoku. Preživio je traumu",
rekla je za naš portal glasnovornica KJKP Gras Samira Kadić.

Nakon toga, napadač se dao u bijeg, ali ga je policija vrlo brzo locirala. Kada su stigli specijalci te nakon kraćih pregovora, Omeragić je kasno sinoć, aktivirajući eksplozivnu napravu, izvršio samoubistvo. 

Ubica, Enes Omeragić je od ranije bio poznat policiji i kako su potvrdili iz Tužilaštva BiH, riječ je o kriminalcu i narkomanu. 

Iz kladionice "Pet plus" su potvrdili da se dio pucnjave desio u njihovog objektu, ali dalje nisu ništa htjeli komentarisati. Navodno, kada je napadač ušao u kladionicu, radnici je rekao "Ti lezi dole" i počeo pucati. 

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izjavio je da je sinoćnje ubistvo dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu okvalifikovano kao čin terorizma. 

"Apeliramo na institucije vlasti i Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH da se provede imenovanje tužitelja Odsjeka za terorizam koje očekujemo. Sadašnji kapaciteti u kojima su samo dva tužitelja angažirana na istragama ovakvih kaznenih djela nisu dovoljna za efikasan rad u borbi protiv terorizma"
, kazao je Grubešić u izjavi medijima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.