17.3.2016. 17:01
0
Faruk Balijagić na psihijatrijskom odjelu UKC Tuzla
U Kantonalnom sudu u Tuzli je odgođeno ročište na kojem se poznati advokat Faruk Balijagić trebao izjasniti o krivici.

Kako navode iz sarajevskog Suda, čiji je sudija za prethodni postupak iz tog razloga trebao otputovati u Tuzlu, advokat optuženog Mirnes Ajanović je dostavio podnesak s medicinskom dokumentacijom iz koje se vidi da se Faruk Balijagić nalazi na psihijatrijskom odjelu UKC Tuzla te da ne može pristupiti ročištu. Kako je i najavljivao, Ajanović smatra da je njegov klijent i dalje spriječen pojaviti se u Sudu, jer je nedavno podvrgnut operativnom zahvatu.

- Moj klijent je prošao tešku operaciju srčane aorte i svako uznemiravanje bi predstavljalo direktnu opasnost po njegov život, objasnio je Ajanović. 

Dodao je da je Balijagić iz istog razloga bio spriječen pojaviti se i na prošlom izjašnjenju o krivici, kada se izjasnio njegov suoptuženi sin Ado Balijagić, koji je negirao krivicu. 

Naime, prema optužnici, otac i sin su Nebojšu Glavaša i Eldana Žigovića poticali na ubistvo Adnana Maglića, dok je Ado Balijagić od Žigovića tražio da baci bombu na kuću Minke Arnautović, supruge Admira Arnautovića zvanog Šmrk.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.