16.8.2016. 11:51
0
Nastavak "Damaska": Uhapšena još jedna osoba zbog finansiranja terorizma
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) jutros su (16.8.2016. godine), postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, na području Zvornika, u mjestu Šepak, izvršili pretrese na dvije lokacije i slobode lišili lice inicijala M.N. (1959).
Lice inicijala M.N. lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 202. KZ BiH „Finansiranje terorističih aktivnosti“ u vezi sa članom 202.d stav (2) KZ BiH „Organizovanje terorističke grupe“.  

Lice lišeno slobode biće privedeno u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će se shodno uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njegovom daljem statusu.      
 
(NAP)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.