11.10.2016. 19:12
0
Naredna dva dana proglašena Danom žalosti na Univerzitetu u Sarajevu zbog pogibije studentica
Javnosti se večeras obratila uprav UNSA povodom smrtni dvije djevojke, mlade studentice koje su studirale u Sarajevu.

Podsjećanja radi, nesreća se dogodila sinoć oko 20:40, kada je Sanjin Sefić, za kojim policija još uvijek traga, vozeći svoj Gol VI usmrtio djevojke na pješačkom prijelazu. 

U saopćenju kojeg smo dobili od UNSA stoji:

"Povodom tragične nesreće u kojoj su živote izgubile dvije studentice Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Selma Agić u 21. godini i Edita Malkoč u 20. godini, danas 11. 10. 2016. godine je održana vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu, koja je počela minutom šutnje i odavanjem počasti nedužnim studenticama.
 
Radi se o velikom i tragičnom gubitku za porodice nastradalih studentica, naglasili su članovi Senata i istakli da dijele tugu sa njihovim porodicama. Uz izraze iskrenog saosjećanja sa porodicama, prijateljima, kolegama studentima i profesorima, naglašeno je da je ovo veliki gubitak za Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu i Bosnu i Hercegovinu.
 
Senat je pozvao studente Sarajevskog Univerziteta da u eventualnim javnim istupima i okupljanjima djeluju dostojanstveno.
 
Senat Univerziteta u Sarajevu zahtijeva od nadležnih organa da hitnim reakcijama i konkretnim djelovanjem učine sve s ciljem poboljšanja sigurnosti građana u Sarajevu i studenata Sarajevskog univerziteta čije su članice raspoređene duž glavnih saobraćajnica od Ilidže do Baščaršije.
 
Tragični gubici života su nenadoknadivi, ali smatramo da se hitno mora preventivno djelovati.
 
Na inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Senat je zaključio da su naredna dva dana dani žalosti za Sarajevski univerzitet. Sutra, u srijedu, prva predavanja na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu započet će minutom šutnje i odavanjem počasti tragično nastradalim studenticama Filozofskog fakulteta. Na svim članicama Univerziteta zastave će naredna dva dana biti spuštene na pola koplja", stoji u saopćenju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.