24.11.2016. 21:18
1
Sarajevo: Uhapšeni u akciji "Bosna" pušteni na slobodu
FOTO: Dnevni Avaz
Odlukom Općinskog suda u Sarajevu, večeras oko 18 sati na slobodu je pušteno svih pet osumnjičenih osoba uhapšenih u okviru akcije kodnog naziva "Bosna", piše Dnevni Avaz.

Iako je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu za Eseda Džananovića, Safeta Bibića, Ramiza Karavdića, te Nedžada i Senada Traku zatražilo produženje pritvora, koji im je isticao u subotu, 26. novembra, to se nije desilo, te su pušteni na slobodu.

Podsjećamo, u akciji "Bosna", provedenoj 26. avgusta, uhapšeni su izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžad Trako, Ramiz Karavdić i Senad Trako. Njima je prvobitno određen jednomjesečni protvor, po čijem je isteku 26. septembra produžen na dva mjeseca, odnosno do 26. novembra.

Osumnjičeni se terete da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi, piše Avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.