20.1.2018. 10:24
2
Mladići napali muškarca u Sarajevu, potom se potukli i sa policijom
Sarajevska policija je uhapsila dva mladića zbog sumnje da su nanijeli tjelesne povrede službenoj osobi prilikom vršenja poslova sigurnosti.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, u 18,30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode Š.S., rođen 1986.godine u Sarajevu i S.M., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 359., 362. i 173. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, Nasilničko ponašanje i Lakša tjelesna povreda).

Isti su navedenog dana u 15, 10 sati, u tramvaju i na tramvajskom stajalištu “RTV Dom”, bez ikakvog povoda i razloga fizički napali Č.M., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon zaprimljene dojave, odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Četvrte policijske uprave koji su fizički napadnuti od strane Š.S. i S.M.

Nakon što su stavljeni pod kontrolu, isti su lišeni slobode, a kod lica S.M. pronađen je i oduzet jedan sklapel.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.S. i S.M. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

(N1/Alen Avdić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.