16.3.2018. 10:28
8
Senad Oručević u Titovoj ulici pucao na braću Sulejmani: Jedan muškarac viknuo "Ne prilazi, ne prilazi", a potom se čuo pucanj
FOTO: Dnevni Avaz
Jedna osoba je uhapšena nakon sinoćnje pucnjave u centru Sarajeva, tačnije u ulici Maršala Tita. Pucnjava se dogodila sinoć oko 19:00 sati.

Dvije osobe su ranjene tokom pucnjave. Sarajevski mediji su, nakon pucnjave, objavili kako je uhapšen 49-godišnji Senad Oručević iz Sarajeva.

On je navodno pucao na braću Muamera i Mustafu Sulejmanija, koji žive na Koševskom Brdu.

Braća Sulejmani napala Oručevića

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, do pucnjave je došlo zbog velike netrpeljivosti između braće Sulejmani i Oručevića, koja je eskalirala sinoć kada su se sreli ispred BBI centra u Sarajevu, prenosi Dnevni Avaz.

Senad Oručević je potegao pištolj, te ispalio najmanje jedan hitac, koji je Muamera Sulejmanija pogodio u nogu, odbio se od asfalt, a nakon toga pogodio Mustafu Sulejmanija.

Prema riječima očevidaca jedan muškarac je viknuo: "Ne prilazi, ne prilazi", a potom se čuo pucanj. Pucnjava je uznemirila građane u ovoj prometnoj sarajevskoj ulici. Na licu mjesta ostao je pištolj iz kojeg je Oručević pucao, a koji je poslan na balističko vještačenje.

Oručević pucao u noge braći Sulejmani


Prema pisanju Dnevnog Avaza, Senad Oručević je stomatolog i vlasnik je jedne privatne ordinacije u Sarajevu.

Kako piše portal Faktor, Oručević je uhapšen nakon pucnjave na braću Sulejmani. Braća Sulejmani su vozilom Hitne pomoći prevezeni na KCUS. Nisu zadobili povrede koje su opasne po život.

Uhapšenog Oručevića su napala dvojica mlađih muškaraca, nakon čega je on izvadio pištolj i pucao im u noge. Jedan od njih je, prema pisanju Faktora, zadobio prostrijelnu povredu natkoljenice, dok je drugi zadobio okrznuće od istog metka koji se odbio o podlogu.

Na zvaničnom sajtu MUP-a KS stoji sljedeće:

"Dana 15.03.2018. godine u 18:50 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Maršala Tita, Općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica. Izlaskom na lice mjesta konstatovano je da su povrijeđene dvije osobe. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana na KCUS-u, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede".

"Pomenutog dana  u 18:55 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode O.S., rođen 1962. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i 362. KZ FBiH (Izazivanje opće opasnosti i Nasilničko ponašanje). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo"
, stoji u saopćenju MUP-a KS.

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.