23.3.2018. 17:07
0
Potvrđena optužnica protiv Roberta Baćića i Emine Hall: Na Ilidži drogirali F.H., a onda mu "ubrizgali zrak" u venu kako bi izazvali srčani udar
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Roberta Baćića i Emine Hall zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, dok se Robert Baćić tereti i zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, prenosi danas Dnevni Avaz.

Robert Baćić i Emina Hall terete se da su dana 17. novembra 2017. godine u stanu u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, Sarajevo, u kojem po osnovu zakupa borave, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, a po prethodnom dogovoru, donijeli odluku da od F. H. uzmu i prisvoje pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima, na način da istog usmrte.

Oni su osmislili plan da u večernjim satima pozovu F. H. u stan koji iznajmljuju, prethodno nabavivši tablete „leponex“ od 100 miligrama, nakon čega je Robert izmrvio nekoliko tableta, te je iste sasuo u staklenu bocu, crnog vina, dodaje Avaz.

Kada je F. H. stigao u stan u kojem borave, Robert mu je nasuo čašu vina s mješavinom tableta, od koje je, nakon što je popio, F. H. izgubio svijest.

Baćić mu je potom zadao više udaraca šakama u predjelu lica, a zatim uzeo jednu medicinsku špricu s iglom, te mu zrak ubrizgao u venu u predjelu desne podlaktice, s ciljem da istu ispuni zrakom i tako izazove srčani udar, od kojeg bi brže podlegao, usljed čega je i nastupila smrt F. H.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je Kantonalnom sudu u Sarajevu predložilo produženje mjere pritvora prema Robertu Baćiću i Emini Hall, prenosi Dnevni Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.