20.7.2018. 10:53
0
U akciji 'Smart' oduzeta droga i oružje
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su(SIPA), pod nadzorom Tužilaštva BiH, realizovali akciju kodnog naziva “Smart” u kojoj su dva lica lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivčno djelo iz člana 195. stava 2. „Neovlašteni promet opojnim drogama“ Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije navedene akcije polcijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili  pretres stambenih objekata i pratećih prostorija, motornih vozila i lica na tri lokacije na području grada Sarajeva.

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto  oko 4,3 kg grumenasto-kristalne materije,   koja ima morfološke karakteristike opojne droge „metamfetamin“ (speed),  280 komada tableta,  koje svojim izgledom asocira na  opojnu drogu „amfetamin“ (extasy), digitalna vaga,  dvije automatske puške sa pripadajućim okvirom i 123 komada metaka cal. 7,62 mm. i jedan mobilni telefon. Privremeno oduzeti predmeti će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.       

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode, koja su u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.