6.10.2018. 12:24
3
MUP RS-a priveo Miljana Kovača koji je novinaru RTRS-a rekao da je njegova televizija "saučesnik u ubistvu Davida Dragičevića"
Banjalučka policija lišila je slobode M.K. (1977.) iz Gradiške, koji je jučer imao verbalnu raspravu sa novinarom RTRS-a i oštetio dio opreme za snimanje.

Prijavu je podnio novinar RTRS-a.

M.K. će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari te prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, koji se odnosi na vrijeđanje.

O svemu je obavješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomenutog krivičnog djela i prekršaja, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Klub novinara Banje Luka jučer je saopćio da je nedopustiv verbalni napad na novinara RTRS-a Nikolu Marića, tokom snimanja ankete na ulicama Banje Luke, kao i činjenica da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo. Poručuju da je naročito porazno i šokantno što je Marića napao novinar Miljan Kovač, što je vidljivo na snimku napada, koji je objavljen na internet stranici RTRS.

(Fena / Video: RTRS)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.