1.12.2018. 14:48
0
Pljačkašu kladionice u Livnu određen jednomjesečni pritvor
Pljačkašu kladionice u Livnu određen jednomjesečni pritvor
Osumnjičeni je, kako se navodi, pljačku izvršio uz prijetnju nožem zaposlenici kladionice. Uz prijetnju da će je napasti, uzeo je od radnice torbicu s pazarom u kojoj je bilo 773 KM te se udaljio u nepoznatom pravcu. 

Kako je navedeno, osumnjičeni je radnici kladionice, dok joj je otimao torbu, nanio povredu u vidu posjekotine na prstu.

Nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući kantonalni tužilac je 29. novembra 2018. podnio Općinskom sudu u Livnu prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog E. K. te je nakon održanog ročišta zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, kao i zbog postojanja sumnji da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ista ili slična djela, jer se radi o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela, odnosno zbog razloga pisanih u čl. 146. stav 1. tačka b) i c) Zakona o krivičnom postupku FBiH, postupajući sudija Općinskog suda Livno je za osumnjičenog odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec
 
Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rješenja. Istraga o ovom predmetu je u toku, informacija je iz Općinskog suda Livno, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.