3.1.2019. 13:24
1
Miloš Ostojić u terencu stigao ispred kluba "Sparta", a onda ga ubica izrešetao: Momka iz Istočnog Sarajeva ubio profesionalni ubica
Miloš Ostojić, 30-godišnjak iz Istočnog Sarajeva i vlasnik poznatog kluba "Sparta" u Istočnom Sarajevu, ubijen je prije dvije noći oko 23:00 sata ispred svog ugostiteljskog objekta.

Ubistvo se dogodilo u Karađorđevoj ulici na broju 4 u Istočnom Sarajevu. Prema informacijama koje su stigle iz Istočnog Sarajeva, radi se o klasičnoj "sačekuši". 

Više osoba uhapšeno je jučer na području Istočnog Sarajeva, a koje se mogu dovesti s ubistvom Miloša Ostojića. Na području Istočnog Sarajeva pronađen je zapaljeni Golf 5 koji se također može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Podsjećanja radi, pripadnici MUP-a KS jučer su uhapsili jednu mušku i jednu žensku osobu nedaleko od Ambasade SAD-a u Sarajevu, na glavnoj saobraćajnici. Policajci su zaustavili Renault Clio crnogorskih tablica, a potom su uhapsili dvije osobe i predali ih policajcima u Istočnom Sarajevu.

Policija Kantona Sarajevo predala je u nadležnost Policijskoj upravi Istočno Sarajevo osobe koje su legitimisane u Sarajevu, a dovode se u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija rekla je Srni da je sarajevska kantonalna policija predala Policijskoj upravi Istočno Sarajevo osobe koje su se nalazile u vozilu, koje je jučer u Sarajevu kontrolirano na zahtjev Policijske uprave Istočno Sarajevo.

"Navedene osobe su u nadležnost Policijske uprave Istočno Sarajevo predate odmah nakon što ih je naša patrola zaustavila i legitimirala", rekla je Kuldija, koja nije mogla iznijeti više detalja o ovom slučaju.

Prema pisanju Patrije, sva privedena lica tokom jučerašnjeg dana koja su se dovodila u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića u utorak navečer u Istočnom Sarajevu puštena su na slobodu, potvrđeno je iz MUP-a RS-a za agenciju Patria.

Prema pisanju Dnevnog Avaza, iza ovog ubistva stoji profesionalni ubica. On je sačekao Ostojića koji se u svom terencu dovezao do objekta, a onda je pucao u njega. Naime, kada je Ostojić krenuo stepenicama prema svom objektu, ubica je ispalio rafal u njega i pogodio ga u leđa. Na mjestu pucnjave je pronađeno više čahura. Pucnjevu su čuli radnici osiguranja koji su odmah istrčali vani, te pronašli svog teško ranjenog šefa. Odmah su ga unijeli u objekat, gdje se i dalje slavila Nova godina, a u početku Ostojić je davao znakove života, pa je odmah prebačen u bolnicu Kasindo u Istočnom Sarajevu.

Međutim, teško povrijeđeni Ostojić je preminuo usljed operativnog zahvata u bolnici. Na mjesto događaja ubrzo su stigle jake policijske snage, ali ubici nije bilo ni traga. Prema pisanju i saznanjima Avaza, osim ubice, odnosno osobe koja je izrešetala Ostojića, u svemu je učestvovalo još nekoliko osoba koje su se dovezle u dva vozila iz pravca trgovačkog centra "Tom".

U jednom vozilu su, naime, bili oni koji su javljali kretanje Ostojića, dok je u drugom vozilu bio ubica koji je čekao svoju žrtvu. Policajci su, prema saznanjima Avaza, dobili informacije da se radi o Audiju tamnije boje. Policija je odmah izuzela sve moguće snimke sa objekata, pa tako i sa "Sparte", kako bi provjerili šta se dogodilo.

Ostojić je, prema pisanju Avaza, slovio kao pošten momak, te se nije nikada dovodio u vezu sa kriminalnim radnjama, pa je tako ovo ubistvo iznenadilo sve. Jedan njegov poznanik za Avaz je rekao da je Ostojić "pošten momak, da se nikada nije bavio kriminalom i da ako je nešto skrivio da će on odležati za njega, jer sigurno ništa nije napravio nezakonito".

Prema saznanjima Avaza i prema nepotvrđenim informacijama, moguće je da iza cijele priče stoji propala iznuda, odnosno propali reket. Avaz prenosi da Ostojić navodno nije želio da plati reket kriminalcima iz Lukavice, pa je zbog toga ubijen. 

Na mjestu ubistva Ostojića jučer su cijeli dan bili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS-a sa dugim cijevima. Oni nisu dozvoljavali nikome da se približe klubu "Sparta", a pored njih su bili i drugi policajci. 

Miloš Ostojić je, osim lokala "Sparta", u vlasništvu imao i pekaru "Zlatno zrno". On je uspješno vodio spomenutu pekaru zajedno sa porodicom. Oglasio se i načelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, koji je apelirao da policija što prije pronađe ubice kako bi se građanima vratila vjera u sigurnost na ulicama. On je dodao da je Ostojić sin lokalnog i uspješnog biznismena koji je mnogo pomogao zajednici. 

Kada je u pitanju jučerašnja akcija kod Ambasade SAD-a u Sarajevu, priveden je P.L. koji je bio za upravljačem Renaulta. Saobraćaj je nakratko bio blokiran, a vozaču je naređeno da vozi pored policije do PU Novi Grad Sarajevo. 

Prema pisanju Avaza, muškarac i žena su saslušani jer, navodno, imaju određena saznanja oko ubistva u Istočnom Sarajevu. Još uvijek nije poznato da li imaju status svjedoka ili su privedeni jer se sumnjiče za ubistvo Ostojića.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.