14.2.2019. 13:43
0
Pripadnici MUP-a TK i FUP-a pretresaju više lokacija zbog umiješanosti policajaca u krivična djela
Nakon pretresa će nad osumnjičenim biti obavljena kriminalistička obrada
Edinu Muliću iz Tuzle predložen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je kao direktor Omladinske zadruge Infomreža Tuzla počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, porezna utaja i pranje novca, saopćilo je Kantonalno tužilaštvo TK.

Također, u toku su pretresi na više lokacija radi sumnje da su tri službenika policije iz MUP-a TK i Policijske stanice Kalesija počinili više krivičnih djela.

Po nalogu ovog Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a TK i Federalne uprave policije obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u TK,  PS Kalesija i jednom poslovnom objektu.

Pretresi se obavljaju radi sumnje da su tri službenika MUP-a TK počinila više krivičnih djela.

Radi se o sadašnjem načelniku operativnog centra u MUP-u TK, koji je ranije obavljao poslove zamjenika ovog Centra i komandira PS Kalesija, te o jednom službeniku i policajcu iz PS Kalesija.

Načelnik operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je, dok je obavljao pomenute funkcije,  počinio više krivičnih djela: zloupotreba položaja i ovlašćenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe u periodu od 2014. do 2019. godine.

Službenik i policajac PS Kalesija su osumnjičeni za krivična djela primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave.

Nakon pretresa će nad osumnjičenim  biti obavljena kriminalistička obrada, te će se Tužilaštvu dostaviti izvještaj i prateća dokumentacija.  Osumnjičeni će najvjerovatnije nakon toga  biti predati u nadležnost Tužilaštva gdje će se ispitati i odredit će se koje dalje mjere će se poduzimati, navodi se u saopćenju, piše NAP.
AkcijaMUP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.