26.3.2019. 17:44
5
Pojedini sarajevski objekti, koji su bili zapečaćeni, danas počeli sa radom, neki su i dalje zatvoreni jer su plombe na fiskalnim uređajima bile oštećene
FOTO: Source.ba / Arhiva
Nakon što je Porezna uprava FBiH zatvorila brojne ugostiteljske objekte u Sarajevu, zbog velike utaje poreza, danas su pojedini od tih objekata ponovo otvoreni i sada neometano rade.

Naime, oni koji su otklonili nepravilnosti zbog kojih su zapečaćeni, odnosno koji mogu izdavati regularne fiskalne račune bez prevare, kako je to bio slučaj ranije, moći će nastaviti sa radom.

Međutim, iako je bilo predviđeno da neki objekti danas ponovo počnu sa radom, to se nije dogodilo, jer su inspektori utvrdili da su oštećene plombe na fiskalnim uređajima koje su postavljene prilikom njihovog zatvaranja, prenosi danas Faktor.

Podsjećanja radi, u opsežnoj akciji "Kasa" privedeno je nekoliko vlasnika ugostiteljskih objekata u Sarajevu koji se sumnjiče za prevaru i utaju poreza.

Osumnjičenim vlasnicima Nedžadu Rašidagiću (Metropolis), Edinu Vreti (Kibe Mahala), Željku Ljubasu (Luka), Nejri Ibrović (Montana) i Šaćiru Čediću (Vatra) određene su mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim, svjedocima, odnosno konobarima i zabranu prilaska objektima.

Oleg Krautblatt i Ines Juretić, koji su inače vlasnicima sarajevskih kafana prodavali softver Inspirit Gastro, određen je jednomjesečni pritvor.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.