13.5.2019. 17:49
0
Amer Smajlović sa Ilidže nožem ubo Aldina Džaltura: Sjaloviću jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva
Amer Smajlović sa Ilidže, koji je uhapšen nakon tuče u sarajevskom naselju Butmir kada je nožem uboden Aldin Džaltur, danas je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi danas Dnevni Avaz.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS za Avaz, Smajlović je osumnjičen za pokušaj ubistva i određeno mu je 24-satno zadržavanje.

- Postupajući tužilac uputio je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora - kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Ona je pojasnila da je pritvor zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te ponoviti krivično djelo. Također postoji opasnost da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Tuča se dogodila u subotu oko 23 sata u ulici Bajrama Hasanovića. Tom prilikom Džaltur je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Policija je nekoliko sati kasnije uhapsila Smajlovića i Admira Cucka, koji je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.