14.6.2019. 13:44
3
Ovo je mladić koji je uhvatio manijaka iz Hrasnice: Kad sam ga uhvatio, počeo me moliti, 'Nemoj me dirati, eto stao sam ti'...
U sarajevskom naselju Hrasnica sinoć se dogodio pokušaj silovanja, a napadnuta djevojka uspela pobjeći od napadača.

Kako prenose mediji djevojka je kod sebe imala suzavac kojim je poprskala napadača i zatim pobjegla u kuću kod komšinice. Grupa mladića uputila se za napadačem te su ga uhvatili i navodno predali policiji. 

Jedan od momaka koji je uspio uhvatiti manijaka je mladi Armin Žuga. Vračajući se kući čuo je nekakvu vriisku. Kako nam je rekao nije se puno dvoumio kada je počeo trčati za muškarcem, od kojeg je prethodno, samo nekoliko trenutaka ranije djevojka uspjela pobjeći.
 
"Čuo sam vrisku u blizini zgrade u kojoj stanujem. Rekao sam svom drugu Isi da bi bilo dobro da provjerimo šta se dešava. Ugledao sam jednog muškarca kako trči, moglo se zaključiti da je nešto loše uradio. U prvom trenutku sam pomislio da je riječ o manijaku koji je oteo mobitel nekom djetetu. Poznajem veliki broj ljudi i to je naša mahala, tako da moj drug i ja nismo mogli dopustiti da se taj muškarac tek tako izvuče. Potrčali smo za njim. Zagalamio sam mu da stane, a kad smo ga uhvatili počeo nas je preklinjati, 'Nemoj me dirati, eto stao sam ti'. Zadržali smo ga, dok nije stigla policija. U međuvremenu okupio se i veliki broj roditelja koji su ga htjeli napasti, ali smo ih uspjeli odvratiti od takvih namjera, jer bi samo sebi napravili bespotrebne probleme", govori nam Armin.


Prema njegovim riječima napadač je imao 30-ak godina i nije se ranije pojavljivao u njegovom naselju.

"Niko džaba ne vrišti i opet bi sve isto uradio. Očigledno je riječ o bolesnoj osobi. Ne treba da obični građani sprovode silu nad takvima, ima policija i nek oni rade svoj posao", zaključio je za kraj razgovora hrabri Armin Žuga.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.