14.6.2019. 17:57
0
Nesretno stradalom Edinu Salihbašiću danas klanjana dženaza
U petak u popodnevnim satima klanjana je dženaza 44-godišnjem Edinu Salihbašiću, koji je u utorak u ranim jutarnjim satima poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autocesti A-3 u Hrvatskoj.

Nesreća se dogodila na južnom traku autoceste Bregana – Lipovac kod Slavonskog Broda kada je 23-godišnji Nermin Salihbašić, sin stradalog koji se nalazio za upravljačem terenca Nissan, prema još neutvrđenim okolnostima, udario u stražnji dio kamiona koji se kretao ispred njega.

Usljed strahovitog udara Edin je ispao iz vozila i smrtno stradao, dok su njegov sin Nermin, supruga Medija (40) i snaha Erma (21) povrijeđeni. Njegova supruga Medija nalazi se u bolnici i ljekari se bore za njen život, dok su sin i snaha, na vlastiti zahtjev, pušteni na kućno liječenje. Kobnog jutra porodica Salihbašić se vraćala sa službenog puta iz Italije, a samo stotinjak kilometara prije Srebrenika dogodila se teška tragedija. Nastradali Edin Salihbašić bio je ugledni srebrenički poduzetnik.

U njegovom vlasništvu bio je butik „Mali svijet“ u gradskom centru Srebrenika, a bio je vlasnik i trgovinske radnje na poznatoj međuentitetskoj pijaci “Arizona” u Brčkom. Ispred zgrade “Gromeks” u centru Srebrenika u kojoj se nalazi stan porodice Salihbašić okupio se veliki broj prijatelja, poznanika i građana koji su došli odati počast stradalom poduzetniku, a posljednjem ispraćaju prisustvovali su i predstavnici gradskih vlasti i vlasnici brojnih privrednih kolektiva.

– Rahmetli Edin je nastradao obavljajući farz, odnosno posao kojim je želio osigurati egzistenciju svojoj porodici. Bio je izuzetno dobar čovjek koji je uvijek pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna, a o njegovoj plemenitosti najbolje svjedoči prisustvo ovako velikog broja građana njegovom posljednjem ispraćaju – istakao je Ismet ef. Odobašić, imam srebreničkog džemata Kiseljak.

Nakon vjerskog obreda ispred zgrade “Gromeks”, tužna kolona uputila se prema mjesnom mezarju u naselju Salihbašići, gdje je klanjana dženaza i obavljen ukop tragično nastradalog Edina, prenosi “Avaz“.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.