9.8.2019. 17:19
0
Granična policija BiH u dva dana uhapsila sedam osoba, među njima dileri i falsifikatori
FOTO: Source.ba / Arhiva
Službenici Granične policije BiH uhapsili su jučer prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište četrdesetšestogodišnju državljanku Srbije T. T, jer je potražuje Interpol Stockholm zbog krivičnog djela "ilegalna trgovina narkoticima u saučesništvu i sticaju s drugima“.

Predata je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Isti dan, pasoškom kontrolom na letu Tuzla-Beč službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla utvrdili su da putnika Ć. N. potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela "paljevina“, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Tridesetsedmogodišnji bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Na MGP-u Kostajnica prilikom ulaska u BiH lišen je slobode D. Đ. jer ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. 

Ovaj četrdesetšestogodišnji bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Bihać.

Prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Hum uhapšen je pedesetpetogodišnji državljanin BiH T. Z. jer ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave“, čijim službenicima je i predat.

Na MGP-u Rača prilikom ulaska u BiH uhapšen je J. L. (1996.) jer ga potražuje Policija Brčko distrikta zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, čijim službenicima je i predat.

Prilikom ulaska u BiH na MGP-u Brod 9.8.2019. lišen je slobode M. M. jer ga potražuje MUP KS-a zbog krivičnog djela "teška krađa“.

Danas je i prilikom ulaska u BiH na MGP-u Orašje uhapšen pedsettrogodišnji državljanin BiH R. T. kojeg potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave". 

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.