7.2.2020. 11:16
1
Denis Sadiković još dva mjeseca u pritvoru zbog sumnje da je silovao djevojku u stanu u Sarajevu
FOTO: Dnevni Avaz
Kantonalni sud u Sarajevu, prema prijedlogu Tužilaštva KS, produžio je pritvor Denisu Sadikoviću za još dva mjeseca, potvrdio je za Dnevni Avaz njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašić.

Sadiković je uhapšen 9. januara zbog sumnje da je počinio krivična djela silovanje, protupravno lišenje slobode i nanošenje lakše tjelesne povrede, prenosi Avaz.

Pritvor je produžen zbog opasnosti da bi, boraveći na slobodi, mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo, ali i zbog činjenice da je Sadiković već imao jednu uvjetnu presudu.  

Sadiković je ranije negirao da je silovao svoju djevojku, tvrdeći da je pristanak na odnos bio obostran, prenosi Avaz.

Negirao je i da je djevojku držao tri dana zaključanu u stanu, tvrdeći da je ključ sve vrijeme bio u vratima te da je, na kraju, ona sama i napustila stan.

Priznao je da su se posvađali te da ju je on tom prilikom udario po licu i bacio na zid, ali i da je ona njega gađala telefonom.

Ljekari su konstatirali da je djevojka zadobila lakše povrede na glavi, lijevoj strani lica, oka, ramena i nadlaktice, piše Avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.